ENTORN

Per contactar al correu electrònic: lesorenetes07@gmail.com o pel telèfon: (+34) 649 914 991

La casa es troba a la barriada de l’Hostal, dins la població de Sant Jaume dels Domenys, envoltada de vinyes i conreus típics del Penedès.
El municipi de Sant Jaume, a tan sols dos quilòmetres de la barriada de L’Hostal, té una població repartida entre diversos barris i llogarrets, la qual ascendia a 2.048 habitants l’any 2006. Tot i així, disposa de botigues de comestibles, papereria, mobles, perruqueries, immobiliàries, entitats bancàries, etc. perquè el nostre hoste tingui tot el que necessita ben a prop.

CLIMA

Gràcies a la proximitat del mar el clima d’aquestes terres acostuma a ser temperat, amb hiverns suaus i estius xafogosos. A més a més, ben a prop hi ha la serra del Montmell, la qual fa de barrera i ens protegeix del vent del nord.

Durant els mesos hivernals les temperatures mitjanes oscil·len entre els set i deu graus, per aquest motiu, les gelades són excepcionals.
La temperatura mitjana anual és d’aproximadament 15-16º i la precipitació anual resta al voltant dels 600 mm.

VEGETACIÓ

Sens dubte, el municipi conserva un entorn rural amb encant. El paisatge característic d’aquestes terres segueix sent el conreu de la vinya enmig del qual s’entreveu una multitud de masies escampades per tot el terme. El municipi compta amb una superfície de conreus de secà de 1500 hectàrees, dedicades principalment a la vinya encara que també s’hi conreen oliveres. Les terres dedicades al conreu d’ametlles i cereals van disminuint poc a poc, aquests havien sigut molt importants en altres èpoques però avui són molt minoritaris.
A la muntanya abunda majoritàriament la garriga (70%) la resta és bosc de pi blanc i pasturatges.

ECONOMIA

Sant Jaume és un dels municipis de la comarca on l’agricultura és més dinàmica, i segueix sent, a dia d’avui, una activitat econòmica important. La major part d’aquesta activitat gira entorn del raïm i dels productes que se’n deriven on La Cooperativa Agrícola hi té un paper essencial.


    Sol·licitar Reserva

    LOPD


    Comunicació i màrqueting per a cellers i empreses del món del vi i el cava